ПИШЕТЕ НИ

Работно време:

Понеделник-Петък: 9-19 ч.
Събота и Неделя: 10 – 16 ч.

Телефон:

+359 883 566 804

+359 887 873 596

Социални мрежи:

Шаби шик интериор
август 3, 2016 ensophiadesign
In статии

Същността на Шаби шик дизайна, насочен към създаването на атмосфера на история и чар, се корени в традициите при декорацията на британските вили и домовете извън големия град. Той става изключително популярен в края на 90те години и все още поддържа сериозен фен клуб. Въпреки че днес този вид се описва с други термини, като “котидж”, нито един не го обобщава така добре, както оригиналното прозвище.

ensophia_шаби_шик

Шаби шик интериорите обединяват смесени групи от мебели, акценти и финиши, които носят впечатление за старост и ползване. Стилът отхвърля произхода за сметка на характера и възхвалява красотата на ежедневните предмети. Важно е да се отбележи, че шаби шик не означава мърлявост, вместо това стилът загатва поизносена елегантност, изпълнена с история.

 

Как да постигнем вида? Влюбени сте в шаби шик?

Изпробвайте тези съвети, за да го изпълните и в своя дом.

 

Покривки. Ако има само един елемент, който определя шаби шик, това са покривките. Те са задължителни за дивани и кресла, разбира се, но вие можете да покриете всяка една мебел, която си представите, от таблата на леглото, през масичката за кафе, до табуретките. Изберете не-скъп и лек плат в блед цвят или нежен принт с леко избелял вид.

ensophia_шаби_шик

Пастелни нюанси и сладки шарки. Шаби шик цветовете са леки и въздушни. Бялото и кремавото са абсолютно задължителни, особено когато става въпрос за стени и големи мебели, но пръски от синьо, зелено, лилаво или розово придават завършен вид на цветовата схема. Придържайте се към деликатни и женствени шарки: флорални; райе и каре; пастелни ивици; toile (от френски – платно, декорирано с деликатни рисунки).
ensophia_шаби_шикshabby-chic-curtains-12

 

Удобни материи. Текстилът трябва да се усеща като приветстващ, натурален и лек на допир. Памук, лен и муселин са класика, подчертани с нотки на по-грубо зебло и деликатна дантела. Тапицираните мебели, драпериите, масичките, покривките за легло и декоративните възглавници получават малко класически блясък с детайли като бастички, поли и миди.

 

Несъответстващи си елементи. Шаби стилът почита изкуството на несъответствието, сякаш сте наследили серия от елементи втора ръка от вашите роднини и се е случило така, че всички те са имали страхотен вкус. Установете граници между линия, форма, размер и финиш, за да свържете заедно иначе несъвместими елементи или стаята може да стане същински тюрлюгювеч.

1wjkqfbd

Текстура и патина. Лъскавите повърхности във вашия шаби шик интериор ще изглеждат също толкова нелепо, колкото кожени обувки със стилето ток и памучна лятна рокля. Изберете леко износени финиши върху дърво и метал, деликатни драскотини върху порцелана и леко избеляла боя. Издран дървен под, стени с ламперия в лек цвят и други повърхности с текстура добавят дълбочина на дизайна.

ensophia_шаби_шик

Съкровища втора ръка. Шаби шик трендът почти еднолично съживи битпазарите и ги направи новата гореща точка за пазаруване. Насочете се натам, ако си падате по винтидж пътни знаци и ретро оборудване за кухня. Находки като тези придават на шаби шик стила неговата поизносена от времето аура. Къде е уловката? Използвайте ги благоразумно или рискувате интериорът ви да заприлича на овехтял магазин за боклуци.

ensophia_шаби_шик

Comments (0)

Отговор