ПИШЕТЕ НИ

Работно време:

Понеделник-Петък: 9-19 ч.
Събота и Неделя: 10 – 16 ч.

Телефон:

+359 883 566 804

+359 887 873 596

Социални мрежи:

Индустриален интериор

Индустриален интериор
юни 3, 2016 ensophiadesign
In статии
ensophia_индустриален_стил

 

Индустриалният интеририорен дизайн е популярен при декорирането и най-често се използва в стари сгради, конюшни и халета, които са преобрзувани в жилищни пространства, традиционни апартаменти и дори къщи. За да създадете усещането за този стил, е нужно да създадете илючията за разрушени основи на стени и материали от индустриалното минало. Най-лесно това може да стане просто, като оставите някои стени голи и недовършени, за да се покажат елементи от миналото (стари порутени тухли, стоманени водопроводни тръби, изолация и др.). Освен основните конструктурни елементи, е необходимо да добавите мебели и аксесоари, изработени от суров метал, стомана или дърво. За предпочитане е тези предмети да се поставят, както са си, или могат да бъдат реставрирани или рециклирани.

industrial-urban-masculine-apartment-nordes-living-area-thumb-970xauto-14654

Цветове: Цветовете са смели, ярки и изчистени. Ако желаете да вкарата топлина в помещението, използвайте неутрални тонове, за да запълните пространството. Нюансите на сивото сработват добре когато са смесени с бяло, за да постигнете изчистена визия.

Стени и Структури: тухли, стоманени тръби, бетонени под, колони или таван, нелакирано дърво, суров метал. Всички тези елементи допринасят за индустриалната визия на вашия дом. Стените трябва да бъдат покрити с големи индустриални елементи (перка от самолет, голям чсовник от дърво и/или метал, постери и т.н.). Обикновенно прозорците са големи, за да влиза достатъчно светлина, тъй като тъмните цветове (кафяво, сиво), оптически смаляват пространството и е нобходимо достатъчно количество светлина, за да плучите необходимия баланс.

ensophia_индустриален_стил

Под: Най-често използваният материал за под е полираният бетон. Добри варианти са и дървен материал или камък.

ensophia_индустриален_стил

Декор и мебели: Трябва да сложите голям и удобен диван (по възможност кожен), да разпръснете големи възглавници. Задължителни са металните и дървените аксесоари. Можете да използвате барели, вентилатори, машинни части, зъбни колела, поцинковани тръби, винтидж куфари, “износени” килими и други.

ensophia_индустриален_стил

Осветление: Свободно стоящи подови или ниско падащи от тавана метални лампи. Прожекторите са изключително подходящи за индустриалния дизайн.

vintage-industrial-lighting-fixturesИндустриалният дизайн е един от най-ичползваните в днешно време. Той е изключително подходящ както за домове, така и за офиси. Виждаме и все повече заведения, решени в индустриален стил. Изключително уютен и топъл. В него можеш да откриеш изненадващи детайли от миналото, които внасят история и уникалност в помещението.

В Ensophia обожаваме индустриалният дизайн. Можеш да разгледаш някои от нашите предложения за мебели и аксесоари тук .

 

Comments (0)

Отговор